Закъснял ли е прегледът на дете с травма в Пловдив?  Момченце със спукана

...
Закъснял ли е прегледът на дете с травма в Пловдив? 
Момченце със спукана
Коментари Харесай

Закъснял ли е прегледът на дете в спешен кабинет в Пловдив? |

Закъснял ли е прегледът на дете с контузия в Пловдив? 

Момченце със спукана глава не е било признато незабавно в незабавен кабинет в УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив. За това разказва по bTV неговият татко, съгласно който на регистратурата го карали да попълня данни, вместо да прегледат сина му. От болничното заведение дават отговор, че детето е било във очевидно положително положение и не е чакало повече от 6 минути.

Инцидентът с момченцето се случва на 4 февруари. При игра със сестра си то си спуква главата.

" По най-бързия метод, според напътствията на 112, пристигнахме в болничното заведение. На рецепцията ни се желаеха още веднъж документи, макар напътствията на министъра при такива случаи да има триаж, откакто ги попълнихме се качихме в спешния кабинет, където заварихме към 40 чакащи души “, споделя бащата на детето Петър Янев.

При опита му за влезе в кабинета, младо семейство с детенце му споделя, че ще го извикат и че те чакат повече от 25 минути. Според бащата в Спешното се трупат здравно неосигурени, за които това е метод да получат гратис здравна помощ.

Тъй детето стартира да пребледнява, мъжът взема решение да си тръгнат и да потърсят помощ в частна  болница.

В позиция изпратена до медиите, от УМБАЛ „ Свети Георги “ настояват, че по случая е осъществена инспекция, в това число и на записите от камерите в Спешното поделение (СО).

Установено е, че бащата е посетил отделението в 15:55 часа като е видно, че до момента в който родителят води спор със служителка на регистратура, детето се движи към него във очевидно положително положение и без кръвотечение от раната.

В 15:59 часа (4 минути по-късно) бащата към този момент се намира пред незабавния кабинет, където фактически в този миг има скупчване на хора.

Буквално минута след идването пред незабавен кабинет от видеозаписа се наблюдава, че бащата хвърля смачкания триажен лист и напуща отделението дружно с детето. През това време дежурният доктор търси детето за обзор, само че то към този момент е напуснало рамките на болничното заведение. Въпреки натовареността на звеното, обслужването на детето от постъпването до самоволното овакантяване на бащата е траяло не повече от 6 минути и за нас остават неразбираеми аргументите за неприятното отношение към болничното заведение и личния състав, показано посредством обществената мрежа и медиите, пишат от УМБАЛ „ Свети Георги “.

От управлението на лечебното заведение декларират, че не одобряват " предумишлено агресивното държание към медицинския личен състав " и считат, че " основаването на напрежение в незабавните структури, основава предпоставки за повече спорове, от които никой няма изгода ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР